Trainer Battles

Trainer Battles (PvP) is nu live voor Pokémon GO. Dit houdt in dat mensen tegen elkaar zullen kunnen vechten met hun eigen Pokémon. PvP is alleen beschikbaar voor trainers die level 10 of hoger zijn.

Nieuwe manier van vechten

Niantic heeft een aantal nieuwe toevoegingen voor het vechten met Pokémon, namelijk een tweede charge move, protect shields, charging van charge moves en switchen van Pokémon.

Tweede Charge Move

Je bent in staat om een tweede charge move vrij te spelen. Deze tweede charge move zal stardust en candy kosten om toe te voegen aan je Pokémon (zie onderaan voor exacte kosten), maar een Pokémon met twee verschillende type charge moves, wordt opeens een stuk veelzijdiger in gevechten. Bovendien kan deze tweede charge move ook in Gym en Raid Battles gebruikt worden. Je kan gebruik maken van een TM om deze charge move te veranderen, maar je kan niet 2 dezelfde charge moves bezitten op 1 Pokémon. Zodra je een van de twee moves gebruikt tijdens een gevecht, zal energie van beide moves verdwijnen.

Protect shields

Dodgen is niet mogelijk in een PvP gevecht. In plaats daarvan heb je een beperkt aantal protect shields tot je beschikking, namelijk 2. Wanneer je tegenstander zijn charge move oplaadt, zal je de mogelijkheid hebben (je hebt 3 seconden de tijd) om een protect shield in te zetten. Deze zal de volledige damage van de charge move neutraliseren, waardoor je geen HP verliest, maar je energie voor je charge moves zal echter niet opgeladen worden door de aanval. 
Charging van charge moves

Wanneer je genoeg energie hebt om je charge move te gebruiken en je deze activeert, dan heb je 3 seconden de tijd om je charge move een extra boost te geven door hem op te laden. Hierdoor zal je charge move meer damage (rond de 20%) doen op je tegenstander, mits deze geen protect shield inzet.

Switchen van Pokémon

Je bent vrij om te switchen tussen je Pokémon in een gevecht. Je krijgt echter een cooldown van 50 seconden na switch, zodat je niet kan blijven wisselen tussen je Pokémon. Wanneer je een Pokémon met opgeladen energie (opgeladen charge move) switch, zal de opgeladen energie onthouden worden door deze Pokémon, voor wanneer deze later terug komt in het gevecht.

Trainer Battle rewards

Om een gevecht te winnen, moet je alle Pokémon van de tegenstander verslaan. Als de tijd is verlopen, dan zal er worden gekeken hoeveel Pokémon iedere trainer nog heeft en hoeveel HP die Pokémon nog hebben.

Tegen trainers kan je in 3 verschillende leagues vechten:

  • Great League: Max CP van de Pokémon mag 1500 CP zijn.
  • Ultra League: Max CP van de Pokémon mag 2500 CP zijn.
  • Master League: Max CP van de Pokémon is onbeperkt.

Na een gevecht krijgen zowel de winnaar als verliezer rewards voor het gevecht. Bovendien telt het gevecht mee aan het vergroten van je vriendschap XP. De exacte rewards voor een gevecht zijn nog onbekend, maar je kan maar per dag, 3x een reward krijgen. Een van de mogelijke rewards hiervoor is een Sinnoh Stone. Je kan echter wel onbeperkt vechten per dag, maar voor de overige gevechten krijg je dus alleen vriendschap XP en natuurlijk de eventuele eer voor het winnen.

Voor de mensen die weinig revives en potions hebben, is er goed nieuws. De Pokémon die je tijdens een gevecht hebt gebruikt, worden na het gevecht weer gerevived en gehealed.

Battle Teams

Voor de gevechten in de verschillende leagues kan je van te voren teams maken. Deze teams mogen echter maar uit maximaal 3 Pokémon in plaats van de reguliere 6 bestaan die aan de CP eisen moeten voldoen. Je kan echter wel meerdere Battle Parties per League maken, waardoor je dus van te voren rustig na kunt denken over verschillende aanpakken.

Lokale gevechten en gevechten op afstand

Er zijn 2 manieren met andere Trainers de uitdaging aan te gaan, namelijk in een lokaal gevecht of op afstand. Lokale gevechten kan je aangaan door een QR code te scannen van de trainer die je uitdaagt/door wordt uitgedaagd. Gevechten op afstand kan je alleen aangaan met Ultra of Best Friends. Nog een reden om hier dus extra goed op te letten.

Voor een gevecht moeten beide partijen de Battle accepteren, dus je kan niet ongemerkt uitgedaagd of verslagen worden. 

Trainen met de Team Leaders

Naast gevechten tegen andere trainers, kan je ook trainen met de Team Leaders. Een gevecht tegen de team leader levert je één keer per dag een reward op. Wederom kan je onbeperkt trainen met de Team leaders. Ieder gevecht hiervan zal meetellen voor je Ace Trainer Badge en bovendien kan je bij deze gevechten verschillende tactieken testen, voordat je ze gebruikt tegen echte spelers. In principe maken de trainers gebruik van hun kenmerkende Pokémon (Candela Vuur types, Spark Elektrische types en Blanche Ice/Water types), maar ze gebruiken tot op heden niet de protect shields. Een overzicht hiervan staat hieronder weergegeven voor iedere league.

Leader Great League
Blanche Magikarp Feebas Squirtle
Candela Slugma Vulpix Charmander
Spark Magnemite Mareep Pikachu
Leader Ultra League
Blanche Alolan Ninetales Glalie Lapras
Candela Alolan Marowak Houndoom Infernape
Spark Alolan Raichu Magneton Manectric
Leader Master League
Blanche Lapras Gliscor Articuno
Candela Infernape Electivire Moltres
Spark Manectric Milotic Zapdos

Uitgesloten Pokémon

Op dit moment zijn er 2 Pokémon uitgesloten van PvP gevechten, namelijk Ditto en Shedinja. Deze zijn uitgesloten omdat de transform van Ditto niet gunstig zal werken in PvP en de HP van Shedinja te laag is. 

Mogelijke nieuwe Generatie 4 Pokémon

In de Sneak Peak van IGN zijn er een aantal Pokémon zichtbaar, die op dit moment nog niet beschikbaar zijn in het spel. Er is dus een grote kans dat deze Pokémon binnenkort worden toegevoegd. Het gaat om de volgende Pokémon:

  • Garchomp (Laatste evolutie van Gible en Gabite)
  • Regigigas (Generatie 4 Legendary)
  • Smeargle (De laatste van Generatie 2 die nog niet beschikbaar is)
  • Heatran (Generatie 4 Legendary)
  • Palkia (Generatie 4 Legendary)

Kosten voor tweede charge move

Om een tweede charge move op een Pokémon te nemen, moet je candy en stardust investeren. De hoeveelheid hangt af van de buddy distance van je Pokémon (met enkele uitzonderingen). Een overzicht van de kosten kan je hieronder vinden.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.