Voorbereiding voor Generatie 4

Het is al weer een tijdje geleden dat we een nieuwe generatie Pokémon in het spel hebben gekregen. Vanaf begin deze zomer werden er echter al grote hints gegeven door Niantic dat generatie 4 in aantocht was. De eerste bekendmaking was aan de hand van een poster. Nu de rewards van de Ultra Bonus ook bekend zijn, is het helemaal duidelijk dat het niet lang meer zal duren. Alle rewards van de Ultra Bonus zijn er namelijk op gericht dat iedereen zijn pokédex voor generatie 1 compleet kan maken. Voor iedereen die zijn of haar pokédex nog niet compleet is, wordt dit ook zeer aangeraden, want als generatie 4 komt, worden de zeldzame Pokémon van de eerste generatie nog lastiger om te vinden.

Er is echter nog een belangrijk iets wat iedereen (tenzij je hier al langer mee bezig was) in zijn achterhoofd moet houden en dat is het voorbereiden voor generatie 4. In eerste instantie is generatie 4 hetzelfde als de voorgaande generaties. Er komen een hoop nieuwe Pokémon in het spel die je in het wild kan vangen of kan krijgen via raids, quests of eieren. Wat er echter bijzonder is aan generatie 4, is dat er een hoop oudere Pokémon een nieuwe evolutie gaan krijgen in de vierde generatie. Dit houdt in dat je al een hoop Pokémon kan verzamelen en kan bewaren voor de nieuwe generatie. Hiervoor wordt aangeraden om te kiezen voor een Pokémon met een hoge IV, want een hoop nieuwe evoluties van de vierde generatie zullen zeer sterk worden en een grote rol gaan spelen in toekomstige raidbattles.

 

Om je te helpen met het voorbereiden, is hieronder een overzicht geplaatst met alle oudere Pokémon (groen weergegeven) met hun toekomstige evolutie. De exacte voorwaarden voor de evoluties moeten nog bekend worden gemaakt, maar eerste schattingen zijn gemaakt. De credits voor de afbeelding gaan volledig naar Pokemon GoHub

Maak jouw eigen website met JouwWeb